Jump to content


We use cookies to log you in, for ads and for analytics. OK

Photo

Wireless Internet in Suse 10.2


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 kabifff

kabifff

    Linux-Noob Member

  • Members
  • PipPip
  • 59 posts

Posted 17 December 2006 - 07:09 AM

I posted the same issue on the SuSE forum, but I thought I would pick the brains of you other users too. Suse 10.2 Claims to have native broadcom wireless support and it has absolutely no problem finding the wireless cards in my HP Pavilion zx5060 or my Dell Latitude D610. They do not, however, work.

I wasn't expecting great things from the broadcom driver and support built into suse, and I'm grateful that it detected my cards, but I at least thought NDISWrapper would work. It won't. I configured it just like I configured it in 10.1, using the same drivers and whatnot, but it won't work at all. Has anybody played with this and if so, what have you found or learned? Even if you don't have a solution, let me know what you've at least tried. Any feedback at all will be greatly appreciated.

I do know that both my dell and HP use the same driver, bcmwl5a.inf , but that's not what comes with SuSE. It's another broadcom driver.

Thanks guys.
“Would you tell me, please, which way I ought to go from here?” Asked Alice. “That depends a good deal on where you want to get to.” Said the Cat. “I don't much care where,” Said Alice. “Then it doesn't matter which way you go,” said the Cat.

#2 deltaflyer

deltaflyer

    Noob

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

Posted 29 December 2007 - 02:07 PM

SuSE uses the bcm-43xx driver now. to get it working you need to install the firmware,which you extract from the .sys file. i use ndiswrapper & bcm drivers with no problems. depending on your cards chip-set it may or may not work.


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users