Jump to content


We use cookies to log you in, for ads and for analytics. OK

Photo

Linksys WMP300N PCI [Fedora 8]


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 KellyCraig

KellyCraig

    Noob

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

Posted 15 March 2008 - 04:26 PM

Hello.
I read through this thread ( https://www.linux-no...?showtopic=3277 ) trying to get my 300n card working in Fedora 8 using NDISWRAPPER but fell short and can't tell why.
Here are the steps I did in order and with as much detail as possible, but in the end I had no results.
Ideas?

So I installed NDISWRAPPER v.1.5.2
I downloaded the .inf files from linksys for the 300n and unpacked then in my home directory.
One thing that seperated my system from the pointed thread above where I got my howto from, my lsusb gave no real hint it saw the Linksys device.
[root@localhost /]# lspci
00:00.0 RAM memory: nVidia Corporation MCP61 Memory Controller (rev a1)
00:01.0 ISA bridge: nVidia Corporation MCP61 LPC Bridge (rev a2)
00:01.1 SMBus: nVidia Corporation MCP61 SMBus (rev a2)
00:01.2 RAM memory: nVidia Corporation MCP61 Memory Controller (rev a2)
00:02.0 USB Controller: nVidia Corporation MCP61 USB Controller (rev a3)
00:02.1 USB Controller: nVidia Corporation MCP61 USB Controller (rev a3)
00:04.0 PCI bridge: nVidia Corporation MCP61 PCI bridge (rev a1)
00:05.0 Audio device: nVidia Corporation MCP61 High Definition Audio (rev a2)
00:06.0 IDE interface: nVidia Corporation MCP61 IDE (rev a2)
00:07.0 Bridge: nVidia Corporation MCP61 Ethernet (rev a2)
00:08.0 IDE interface: nVidia Corporation MCP61 SATA Controller (rev a2)
00:09.0 PCI bridge: nVidia Corporation MCP61 PCI Express bridge (rev a2)
00:0b.0 PCI bridge: nVidia Corporation MCP61 PCI Express bridge (rev a2)
00:0d.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation GeForce 6100 nForce 430 (rev a2)
00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] HyperTransport Technology Configuration
00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Address Map
00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] DRAM Controller
00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Miscellaneous Control
01:09.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM43XG (rev 01)
[root@localhost /]#
Best guess is that according to sites found via Googling that the US version of the card uses Broadcom chipsets, not Atheros, so possible the last device listed is the 300n.

Here is a paste from the terminal of the install, and after I see no wlan0, if I go to Netowrk config in KDE, it does nto show new hardware.

I am confused.

[root@localhost XP_2K]# ls -la
total 916
drwxr-xr-x 2 root root   4096 2007-11-15 15:25 .
drwxr-xr-x 4 root root   4096 2007-11-15 15:25 ..
-rw-r--r-- 1 root root  11266 2007-10-18 14:57 bcm43xx.cat
-rw-r--r-- 1 root root  84196 2007-10-17 22:28 bcmwl5.inf
-rw-r--r-- 1 root root 822400 2007-10-17 22:17 bcmwl5.sys
[root@localhost XP_2K]# ndiswrapper -i bcmwl5.inf
installing bcmwl5 ...
couldn't find "BCMWL564.SYS" in "."; make sure all driver files, including .inf, .sys (and any firmware files) are in "." -
installation may be incomplete
[root@localhost XP_2K]# ndiswrapper -r bcmwl5
[root@localhost XP_2K]# cp bcmwl5.sys BCMWL564.SYS
[root@localhost XP_2K]# ndiswrapper -i bcmwl5.inf
installing bcmwl5 ...
[root@localhost XP_2K]# ndiswrapper -l
bcmwl5 : driver installed
		device (14E4:4329) present (alternate driver: ssb)
[root@localhost XP_2K]# lspci
00:00.0 RAM memory: nVidia Corporation MCP61 Memory Controller (rev a1)
00:01.0 ISA bridge: nVidia Corporation MCP61 LPC Bridge (rev a2)
00:01.1 SMBus: nVidia Corporation MCP61 SMBus (rev a2)
00:01.2 RAM memory: nVidia Corporation MCP61 Memory Controller (rev a2)
00:02.0 USB Controller: nVidia Corporation MCP61 USB Controller (rev a3)
00:02.1 USB Controller: nVidia Corporation MCP61 USB Controller (rev a3)
00:04.0 PCI bridge: nVidia Corporation MCP61 PCI bridge (rev a1)
00:05.0 Audio device: nVidia Corporation MCP61 High Definition Audio (rev a2)
00:06.0 IDE interface: nVidia Corporation MCP61 IDE (rev a2)
00:07.0 Bridge: nVidia Corporation MCP61 Ethernet (rev a2)
00:08.0 IDE interface: nVidia Corporation MCP61 SATA Controller (rev a2)
00:09.0 PCI bridge: nVidia Corporation MCP61 PCI Express bridge (rev a2)
00:0b.0 PCI bridge: nVidia Corporation MCP61 PCI Express bridge (rev a2)
00:0d.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation GeForce 6100 nForce 430 (rev a2)
00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] HyperTransport Technology Configuration
00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Address Map
00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] DRAM Controller
00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Miscellaneous Control
01:09.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM43XG (rev 01)
[root@localhost XP_2K]# lspci -n
00:00.0 0500: 10de:03ea (rev a1)
00:01.0 0601: 10de:03e0 (rev a2)
00:01.1 0c05: 10de:03eb (rev a2)
00:01.2 0500: 10de:03f5 (rev a2)
00:02.0 0c03: 10de:03f1 (rev a3)
00:02.1 0c03: 10de:03f2 (rev a3)
00:04.0 0604: 10de:03f3 (rev a1)
00:05.0 0403: 10de:03f0 (rev a2)
00:06.0 0101: 10de:03ec (rev a2)
00:07.0 0680: 10de:03ef (rev a2)
00:08.0 0101: 10de:03f6 (rev a2)
00:09.0 0604: 10de:03e8 (rev a2)
00:0b.0 0604: 10de:03e9 (rev a2)
00:0d.0 0300: 10de:03d0 (rev a2)
00:18.0 0600: 1022:1100
00:18.1 0600: 1022:1101
00:18.2 0600: 1022:1102
00:18.3 0600: 1022:1103
01:09.0 0280: 14e4:4329 (rev 01)
[root@localhost XP_2K]# ifconfig
eth0	  Link encap:Ethernet  HWaddr 00:1B:FC:9B:73:B0
		  inet addr:192.168.0.109  Bcast:192.168.0.255  Mask:255.255.255.0
		  inet6 addr: fe80::21b:fcff:fe9b:73b0/64 Scope:Link
		  UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
		  RX packets:28985 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
		  TX packets:17898 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
		  collisions:0 txqueuelen:1000
		  RX bytes:32253358 (30.7 MiB)  TX bytes:1751763 (1.6 MiB)
		  Interrupt:253 Base address:0x4000

lo		Link encap:Local Loopback
		  inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
		  inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
		  UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
		  RX packets:7347 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
		  TX packets:7347 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
		  collisions:0 txqueuelen:0
		  RX bytes:2478212 (2.3 MiB)  TX bytes:2478212 (2.3 MiB)

virbr0	Link encap:Ethernet  HWaddr F6:DC:EA:0D:C6:8D
		  inet addr:192.168.122.1  Bcast:192.168.122.255  Mask:255.255.255.0
		  inet6 addr: fe80::f4dc:eaff:fe0d:c68d/64 Scope:Link
		  UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
		  RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
		  TX packets:28 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
		  collisions:0 txqueuelen:0
		  RX bytes:0 (0.0 b)  TX bytes:4752 (4.6 KiB)

[root@localhost XP_2K]#

Any help would be appriciated...


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users