Jump to content

/dev/hdc1 to /dir not mounting


Recommended Posts

can you please paste the results here of

 

fdisk -l

 

that's l as in larry

 

correct procedure for a mount is as follows

 

mount /dev/hdc1 /test

 

or something similar

 

 

are you sure your spare 20gb is infact /dev/hdc ????

 

cheers

 

anyweb

Link to post
Share on other sites
Disk /dev/hdc: 20.0 GB, 20020396032 bytes
16 heads, 63 sectors/track, 38792 cylinders
Units = cylinders of 1008 * 512 = 516096 bytes

  Device Boot	  Start		 End	  Blocks   Id  System
/dev/hdc1			   1	   38792	19551136+  83  Linux

Link to post
Share on other sites

read https://www.linux-noob.com/forums/index.php?showtopic=2268 for the solution to this problem

 

the user is using Gentoo if that makes a difference to anyone, and unknown to him, evms is managing/part of his filesystem

 

 

 

so /dev/hdb1 should be mounted as /dev/evms/hdb1

 

etc

 

cheers

anyweb

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

Cross reference to my reply post here if you're using any recent redhat derivitive ...

 

--zepcom

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...