Jump to content

Noob: Offline Install of WMP54G


Recommended Posts

I have downloaded FWcutter, Ndiswrapper, and the Windows Firmware for my card.

 

The problem is, the HOWTO wants to do a yum command, only i have no internet connection on that computer. So "YUM" wont work.

 

This is my first time using Linux, so I have no clue what i am doing.

 

I have a Linksys WMP54G with a Broadcom BCM4306 chipset.

 

Please help.

Link to post
Share on other sites

welcome to the forums, can you give me the link of the howto and i'll tell you what you need to do

 

cheers

anyweb

Link to post
Share on other sites

First, you need those 2 packages:

kmod-ndiswrapper-1.46-1.2.6.22.4_65.fc7

ndiswrapper-1.46-1.lvn7

but look at the kmod-ndiswrapper. It has to be version which fits to your kernel version. On example i have:

kernel-2.6.22.4-65.fc7

kmod-ndiswrapper-1.46-1.2.6.22.4_65.fc7

If your kernel version isn't the same like you can see above, then you must download new/old kernel/kmod-ndiswrappper

If you don't have internet connection, then you can install it by: yum localinstall /home/sfxbrandon/kmod-ndiswrapper...rpm

Then to load this module just type:

modprobe ndiswrapper

 

Btw. I can recommend for you to not use ndiswrapper. I bought wifi card 2 days ago, and I thought ndiswrapper is going to be the best way to use it... I was wrong. In my PC it hanged up every time i loaded any web page. So, if there are drivers for your card anywhere in the internet, then I think you shoild try it.

Link to post
Share on other sites

 

ah ok, then download the following please

 

wget ftp://mirror.switch.ch/mirror/fedora/linu....fc7.x86_64.rpm

 

you may need to install some requirement files also,. if so, they are listed here

 

http://rpm.pbone.net/index.php3/stat/4/idp...x86_64.rpm.html

 

good luck

 

cheers

anyweb

Link to post
Share on other sites

Alright, i got everything installed, and supposedly right.

 

Now, my problem:

 

My wireless connection comes up under Device eth0.

 

The instructions talk about wlan0.

 

I try to activate my card, and it says "Failed; no link present. Check Cable?"

 

I did what you said in that howto by doing the iwconfig and ifconfig stuff.

 

Only, i set my wlan0 to my accesspoint's essid to "orE9Ne".

 

It does not connect to it still. i Assigned an ip to it. and dhclient freezes my computer.

Link to post
Share on other sites
Right now, im gonna start all over with a clean install.

 

Im not sure if maybe in my tinkering with other ways to install this card, i messed something up.

 

If it works, ill tell you.

 

Im not sure if maybe im missing something or not, but still no luck with a fresh install.

 

I have fwcutter and broadcom-wl-4.80.53.0

 

Now, when i complete the instructions, nothing has been done. I look at my Network list, and the only profile there has a hardware that doesnt have broadcom in it.

 

it has RTL8139 SMC EZ Card which i am sure is my motherboard's ethernet connection.

 

No where in the list for either Ethernet or Wireless is there a Broadcom 4306 Adapter. The only Broadcom is Tigon3

 

Im stuck here now.

Link to post
Share on other sites

I looked through my terminal and saw this error:

 

***Warning***

This file contains new version4 firmware. v4 firmware is not supported by the driver in mainline kernels. For v4 Firmware you need latest bcm43xx development version. If you don't know what this warning is about, use a 3.xx.xx.xx driver version instead to extract the firmware.

 

Not sure what that is all about. Ive downloaded exactly what you have instructed me to download.

Link to post
Share on other sites

I think the problem is the fact that its thinking this is a ethernet card, when this is to connect to a wireless network.

 

I have installed the drivers for this card. when i go to set up the card, i can only get the card to show up under ethernet, not wireless.

 

What do i do?

Link to post
Share on other sites

is there any chance you could connect up your box via a wired connection and then i could ssh in and see if i could resolve the problem ?

 

cheers

anyweb

Link to post
Share on other sites
is there any chance you could connect up your box via a wired connection and then i could ssh in and see if i could resolve the problem ?

 

cheers

anyweb

 

I used to have a ? 30 foot ? Cat5 Cable, but somewhere along the years of having wireless it vanished.

 

So, If i really had to, i would have to move everything over into my parents room, where the modem is, and connect it through there.

 

Which i will probably do. When are you available? I live in California, USA, so obviously we need to find a time we are both on.

Link to post
Share on other sites

Ive added you to MSN messenger, trying to get you to remote connect, so hopefully you get online before i have to disassemble my computer from this room.

 

I think my problem was i had it set to get a IP with DHCP. My wired connection didnt work till i put it on BootI or what ever.

 

So, now my problem is getting the drivers for the wireless card to show up again, and maybe i could try to see if that one option was all i needed to change.

 

If you arent on when i am, maybe you can just inform me on how to have the Broadcom 4306 driver to show up again in the list for ethernet devices.

 

Other than that, im thinking you are gonna have to do it lol. Im lost when it comes to Linux.

 

I was hoping by installing it i would force myself to learn it. Well, i know a few commands now...

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...